Brood, daar zit wat in!

 In Geen categorie

Een Dorp(sstraat) is natuurlijk niet compleet zonder bakker!

Gelukkig kun je bij Bakker Ammerlaan terecht voor diverse soorten brood.

Bijzonder zijn de Authentieke broden, bereid met desem op basis van meel/bloem, water en zout. Het krijgt een heel lange tijd om te rijzen en daarom heeft dit robuuste, krokante brood een heerlijke volle smaak.

Het authentieke brood wordt op een natuurlijke manier gemaakt met uitsluitend meel, water en zout. Dit is dé basis voor brood. Om het deeg te laten rijzen wordt desem toegevoegd in plaats van bakkersgist. Natuurdesem, dat wordt gemaakt van graan en water, werd al sinds de 4e eeuw voor Chr. toegepast om brood luchtig te maken. Bakker Ammerlaan kiest zelf de granen uit om daar desem van te maken. Een uitgekiende melange van diverse graansoorten zorgt voor een lekkere smaak van het brood. Het deeg krijgt minimaal 24 uur de tijd om te rusten en te rijpen. Pas daarna worden er met de hand broden van gevormd en worden zij gebakken. Door dit lange rijpingsproces krijgt het brood zijn kenmerkende volle smaak. Het is een stevig brood.

Bakker Ammerlaan maakt meerdere soorten authentiek brood, zoals:

wit brood

meergranen brood

spelt brood

rozijnen-noten brood

stokbrood

Ovenvers smaakt het brood het lekkerst en om het krokant en goed van smaak te houden wordt het verpakt in een papieren zak.

Wilt u het brood pas de volgende dag eten, dan kunt u het ongeveer 10 minuten in een oven met een temperatuur van 200 ºC zetten. Eventueel kunt u het brood eerst met wat water besprenkelen

Probeer deze door onze eigen broodbakkers ontwikkelde broden allemaal!

Tot ziens bij uw Bakker Ammerlaan voor elke dag heerlijke verse producten.

Start typing and press Enter to search

en_USEnglish