Op de fiets in regio Zuidplas

Middenstands Vereniging Zevenhuizen

Dat Nederland hét fietsland bij uitstek is weten we allemaal. Het gebied rond Zevenhuizen, Groene Hart en Rottemeren, is uitermate geschikt voor een heerlijke dag fietsen. Niet alleen vanwege de geweldige natuur, de authentieke dorpjes, maar ook zeker door de diverse horecamogelijkheden. We hebben voor u een aantal fietsroutes uitgestippeld. U kunt kiezen om Zevenhuizen als beginpunt te kiezen, handig als u vanaf Camping de Koornmolen vertrekt, of om door Zevenhuizen heen te fietsen vanaf een ander beginpunt. Vergeet dan niet om even richting de dorpskern te fietsen. Vlakbij de Rotte bevinden zich ’t Graanhuys en de Roerdomp. Deze twee horecagelegenheden beschikken over een geweldig terras met een prachtig uitzicht. Zeker een bezoekje waard. Mocht je het gezellig vinden om even door het dorp te fietsen kan je van een heerlijk drankje en hapje genieten bij Tapas Mainstreet en Chinees Indisch Restaurant Jade in de Dorpsstraat of ga een ijsje halen bij Cafetaria Mainstreet. Vergeet ook zeker niet langs La Baraque te fietsen. Deze voormalige discotheek is nu een restaurant waar je heerlijk kan genieten van verschillende gerechten. Kortom, keuze zat!

Langs Bleiswijk, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam

Een perfecte combinatie tussen de grote stad en het natuurschoon. Een prachtige route waar je begint in Zevenhuizen en dan rijdt naar Rotterdam, langs Bleiswijk, Nieuwerkerk aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Behalve de mooie dorpen en steden kun je daarbuiten enorm genieten van het waterrijke landschap van de provincie. Je fietst langs de Rotte, het riviertje dat de wereldhaven van Rotterdam haar naam gaf. Maar je fietst ook langs de Hollandsche IJssel en de Nieuwe Maas met uitzicht op de grote schepen die doorvaren naar het achterland of het buitenland. Ook doe je met deze route de Zevenhuizerplas en de Kralinge Plas aan. Kortom, fantastisch!

Lengte: 42,31 KM
Duur: ongeveer 3 uur

Rondje Zuidplas

Zevenhuizen is een ideaal startpunt voor een rondje Zuidplas. Je fietst langs de Rottemeren. Ook kom je boven Nieuwerkerk aan den IJssel langs de Zevenhuizerplas, een geliefd recreatie gebied dat gebruikt wordt voor duiken, kanoën, roeien, windsurfen en zeilen. Ook kan je hier heerlijk zwemmen en op het aangelegde strandje liggen. Zeker een aanrader!

Lengte: 22,06 KM
Duur: 1 uur 31 minuten

Route Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel ligt aan de Hollandsche IJssel. En Capelle heeft het kleinste museum van Nederland. Het dief- en Duifhuisje is het enige overblijfsel van Slot Capelle uit de 16e eeuw(!). Ook rij je langs de Zevenhuizerplas, die enorm geliefd is bij Watersporters. De Hennipsloot, de sloot die langs Zevenhuizen gaat en ook de dorpsstraat kruist, is de verbinding tussen de Rottemeren en de Ringvaart van de Zuidplaspolder. Bij een goede winter kan op de Rottemeren de Rottemerentocht

Lengte: 35,63 KM
Duur: 2 uur en 35 minuten

Van Zevenhuizen naar Gouda en terug via Reeuwijk

Starten in Zevenhuizen en dan door naar de historische binnenstad van Gouda. Bezoek het oude stadhuis en drink een drankje op een van de gezellige terrasjes. Altijd leuk! Daarna door naar Reeuwijk. Een gezellige toch langs de Reeuwijkse plassen is een echte aanrader. Ga via Reeuwijk weer terug naar Zevenhuizen en je hebt een geweldige tocht!

Lengte: 36,5 KM
Duur: 1 uur en 56 minuten

Start typing and press Enter to search

en_USEnglish